Antiekb

Bescherm je vloer, lees deze tips

Geplaatst op

Een mooie vloer is een investering waar je lang van wilt genieten, maar dagelijks gebruik kan slijtage veroorzaken. Om je vloer in goede staat te houden, zijn er verschillende manieren om hem te beschermen tegen schade en slijtage. Met de juiste zorg en aandacht kun je de levensduur van je vloer aanzienlijk verlengen.

Deurmatten bij ingangen

Een van de eerste dingen die je kunt doen om je vloer te beschermen, is het plaatsen van deurmatten bij ingangen, bijvoorbeeld een droogloopmat. Dit voorkomt dat vuil, zand en vocht van buiten naar binnen worden gebracht, wat krassen en vlekken kan veroorzaken. Het regelmatig schoonmaken van deze matten is ook belangrijk, zodat ze effectief blijven in het opvangen van vuil.

Beschermers / viltjes

Daarnaast kan het helpen om meubels te voorzien van viltjes of beschermers onder de poten. Stoelen en tafels die vaak worden verplaatst, kunnen anders lelijke krassen achterlaten op je vloer. Met simpele meubelviltjes voorkom je dat de poten van je meubels de vloer beschadigen bij het verschuiven. Zorg ervoor dat je deze beschermers regelmatig controleert en vervangt als ze versleten raken. Met scratch no more gaat je dat zeker lukken.

Agressieve schoonmaakmiddelen weren

Regelmatig schoonmaken is essentieel om vuil en stof te verwijderen die op lange termijn schade kunnen veroorzaken. Bij houten vloeren is het belangrijk om geen agressieve schoonmaakmiddelen te gebruiken, omdat deze de afwerking van het hout kunnen aantasten. Gebruik een zachte bezem of een stofzuiger met een speciaal opzetstuk om krassen te voorkomen. Voor het dweilen van houten of laminaatvloeren is het raadzaam om een goed uitgewrongen doek te gebruiken, omdat overtollig water in de vloer kan trekken en zwelling kan veroorzaken.

Vermijd direct zonlicht

Het vermijden van direct zonlicht is ook een belangrijke factor in het beschermen van je vloer, vooral bij houten vloeren. Blootstelling aan UV-stralen kan ervoor zorgen dat de kleur van je vloer vervaagt of ongelijkmatig wordt. Het gebruik van gordijnen, jaloezieën of zonwering helpt om dit te voorkomen.

Vochtige omgeving

Ten slotte speelt het binnenklimaat een rol in het behoud van je vloer. Vooral bij houten vloeren kan een te droge of te vochtige omgeving leiden tot uitzetting of krimp van het materiaal. Een luchtbevochtiger of ontvochtiger kan helpen om het juiste evenwicht te bewaren en zo te voorkomen dat je vloer gaat werken of scheuren vertoont. Met deze preventieve maatregelen zorg je ervoor dat je vloer er langer als nieuw uit blijft zien en kun je de levensduur aanzienlijk verlengen.

Gerelateerde berichten

Over ons

Lees onze blogs om op de hoogte te blijven!

Contactgegevens

Via info @ antiekdkb.be neem je eenvoudig contact met ons op. We beantwoorden je vragen zo snel mogelijk.

© 2024 Alle rechten voorbehouden